Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Intrevederea ministrului afacerilor externe, Lazar Comanescu, cu directorul general al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, Francis Gurry

Postat la: 19.10.2016 - 15:09 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la data de 19 octombrie 2016 o întrevedere cu directorul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Francis Gurry.
Cu acest prilej, au fost abordate subiecte legate de rolul, importanța și provocările la adresa Organizației în contextul dinamicii globale actuale, caracterizate prin competiție acerbă la nivelul statelor și al actorilor privați, inclusiv din perspectiva creării și valorificării produselor de proprietate intelectuală.  
De asemenea, a fost subliniat rolul întreprinderilor mici și mijlocii în planul creșterii economice, grație capacității inovatoare a acestora, în special în domeniul științelor vieții.
În contextul discutării relațiilor de cooperare dintre România și OMPI, ministrul afacerilor externe a evidențiat interesul României pentru găzduirea unui birou extern sub-regional al OMPI la București, proiect cu duble valențe, politice și economice, și a pledat pentru consolidarea segmentului românesc în cadrul personalului Organizației.
Elemente de background
Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) reprezintă una dintre agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Este compusă din 189 de state membre şi are ca atribuţii principale dezvoltarea, la nivel internaţional, a unui sistem al proprietăţii intelectuale capabil să recompenseze creativitatea, să stimuleze inovaţia şi să contribuie la dezvoltarea economică.
Francis Gurry (cetățean australian) a fost reales în funcția de Director General, în 2014, pentru al doilea mandat (2014-2020).
Ultima vizită a unui Director General OMPI în România a avut loc în 2003.
 


 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE