Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Iohannis, despre invitațiile la parada militara: E bine sa dam semnale ca se promoveaza curațenia politica

Postat la: 29.11.2016 - 14:54 | Scris de: Ziua News

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a decis să nu-i invite pe cei cu probleme penale la parada militară de Ziua Națională, pentru că, spune el, este bine să se dea semnale că se promovează curățenia politică de la vârful statului.

4a0cece0-12a7-4c70-afd0-c79555685084

"Este Ziua Națională, o zi dedicată unor manifestări foarte vizibile care vor să sublinieze caracterul statului român, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, de stat membru NATO. Noi, prin manifestările de 1 Decembrie, nu dorim doar să omagiem trecutul, ci și să creionăm viitorul României. Viitorul se bazează pe respectarea valorilor UE, NATO și toate acestea au un punct comun foarte puternic — statul de drept și atunci cred că este bine să dăm semnale puternice (...) că de la vârful statului se promovează curățenia politică", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că în statele democratice există o cutumă potrivit căreia politicienii care au probleme de rezolvat cu justiția, indiferent dacă sunt vinovați sau nevinovați, fac un pas înapoi.

"La noi această cutumă nu este respectată. Pentru că la noi există această lacună cutumiară, am hotărât să fac invitațiile așa cum știți", a adăugat șeful statului.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Citește și:

Dobrovolschi: Persoanele cu probleme penale nu au fost invitate la parada militară și la recepția de Ziua Națională

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE