Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Iohannis: Problema unei Europe cu doua viteze aproape ca nu mai exista

Postat la: 19.06.2017 - 16:54 | Scris de: Ziua News

0

Trimisul special al AGERPRES Cătălina Matei, transmite: Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există, a declarat luni, la Berlin, președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întrevederi cu cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel.

48d57b22-dc78-44e2-8a88-e270b720d732

Întrebat într-o conferință comună de presă cum vede proiectul Europei cu două viteze, șeful statului a arătat că, între timp, această problemă nu mai există.

"Între timp problema ca atare nu mai există, așa cum a apărut într-un moment dat, cu anumite acuități politice. Cred că a fost parțial o chestiune doar de definiție și de comunicare, pentru țările din Europa de Vest a fost important să nu existe țări care blochează anumite proiecte, iar pentru noi, țările din est, a fost important să nu existe proiecte la care nu avem noi acces. Între timp, toate aceste lucruri sunt foarte bine clarificate, cu toții am fost de acord că trebuie să existe opțiunea pentru statele membre să participe sau nu la anumite proiecte, dar toate proiectele să rămână deschise pentru toți cei care își doresc să participe și avem cele două exemple clasice. Nu toți sunt membri în zona euro, dar cine dorește are calea deschisă și un proiect mai recent unde am fost chiar noi, România, printre inițiatori — procurorul european — unde toată lumea poate să participe, dar deocamdată nu participă toți, ci doar o parte din statele membre. Cred că această chestiune a celor două viteze nu mai este de actualitate", a spus președintele Iohannis.

AGERPRES/(editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Iohannis: Relația României cu Germania este nu doar de importanță strategică, ci și privilegiată

Iohannis în discuțiile cu Merkel despre situația politică de la București: Am transmis că România este o țară stabilă

Merkel: Minoritatea germană din România joacă un rol important în relațiile bilaterale

Merkel: În UE avem o serie de eforturi în planul apărării, unde dorim să colaborăm mai strâns

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE