Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Iohannis: Sunt bucuros ca tradiția țesutului covoarelor populare a fost inscrisa pe Lista Patrimoniului Intangibil al Umanitații

Postat la: 02.12.2016 - 10:55 | Scris de: Ziua News

0

Președintele Klaus Iohannis se declară bucuros că tradiția românească a țesutului covoarelor populare a fost înscrisă pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanității.

7e97656e-7276-4711-a841-93d79ef7a5c5

"Sunt bucuros să aflu că ieri seară, chiar de Ziua Națională, la propunerea României și Republicii Moldova, tradiția românească a țesutului covoarelor (scoarțelor) populare a fost înscrisă de UNESCO în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanității. A fost astfel recunoscută valoarea culturală universală a covorului popular românesc", a scris vineri șeful statului pe Facebook.

El subliniază că "perpetuarea acestei tradiții este o datorie și o onoare pentru păstrătorii ei, de o parte și de cealaltă a Prutului, o bucurie și o mândrie pentru noi toți".

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE