Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Iordache: Saptamana viitoare depunem proiectul care sa stabileasca un cadru foarte clar pentru Inspecția Judiciara

Postat la: 15.11.2017 - 11:54 | Scris de: Ziua News

0

Președintele Comisiei parlamentare speciale privind domeniul justiției, social-democratul Florin Iordache, a anunțat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi depus proiectul de lege care să reglementeze situația Inspecției Judiciare, menționând că această instituție, aflată în coordonarea CSM, nu este "funcțională".

fd4fa6d0-4d55-4c26-8933-6c51d1463678

"Săptămâna viitoare depunem o lege care să stabilească un cadru foarte clar pentru Inspecția Judiciară, pentru că așa cum funcționează acum, în coordonarea CSM, nu este funcțională", a afirmat Iordache, la începutul ședinței comisiei, în care se dezbat proiectele de modificare a Legilor Justiției.

El a adăugat că va fi scos din cadrul legii actuale capitolul referitor la Inspecția Judiciară, urmând ca statutul acestei instituții să fie reglementat printr-un act normativ separat.

"Am văzut că Inspecția Judiciară nu funcționează. Acel capitol o să fie scos de acolo (din actuala lege — n.r.) și o să fie pus separat", a explicat Iordache.

Deputatul PSD a precizat că amendamentele la proiectele de modificare ale Legilor Justiției vor fi depuse până săptămâna viitoare, când vor începe dezbaterile pe articole.

Deputatul liberal Ioan Cupșa a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a comisiei a acestor proiecte pe motiv că modificările acestor legi nu se numără printre obiectivele comisiei.

"Vă cerem să scoateți de pe ordinea de zi cele trei legi pentru că nu pot forma obiectul acestei comisii. Acest lucru nu se regăsește în activitatea acestei comisii", a susținut Cupșa, care a avertizat că PNL va sesiza Curtea Constituțională în privința acestei proceduri.

În replică, Florin Iordache a menționat că Biroul permanent a decis ca discutarea acestor proiecte să se facă în comisia specială, iar inițiatorii proiectelor au vizat, în primul rând, punerea în concordanță cu deciziile CCR.

Solicitarea lui Cupșa a fost respinsă cu șase voturi "pentru" și nouă "împotrivă".

În comisia specială continuă dezbaterile generale asupra proiectelor de modificare a Legilor Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE