Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Isarescu: Comitetul de trecere la euro nu a fost vizitat mai de nimeni, de 7-8 ani

Postat la: 15.11.2017 - 13:24 | Scris de: Ziua News

0

Comitetul de trecere la euro nu a fost vizitat mai de nimeni, deși este găzduit de Banca Națională a României (BNR), a afirmat, miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale, într-o conferință organizată de Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

1cd5bf8f-6ef1-458d-9386-ccae0f491f25

"Aud că suntem noi împotriva intrării în zona euro. Hai măi! Suntem singura instituție care ținem de 7-8 ani un comitet de trecere la euro și nu a fost vizitat mai de nimeni. A fost odată un premier, un ministru de finanțe și noi suntem împotrivă? De ce? Pentru că spunem că trebuie să intrăm pregătiți în zona euro ca să beneficiem de acest lucru?", a spus Isărescu.

El a precizat că acum există o "fereastră de oportunitate" pentru a trece la euro.

"Este acum, într-adevăr, o fereastră de oportunitate, cum a fost și în anul 2000. Și în anul 2000 am forțat politic intrarea în 2007. Hai să învățăm ceva de acolo. Această instituție care a salutat pentru intrarea în UE a plătit. Ce este criza creditelor în franci elvețieni sau euroizarea, decât un produs secundar al faptului că am intrat în 2007 liberalizând contul de capital relativ prematur, înainte de a fi pregătiți, cu dobânzi mari la leu pe plan intern pentru că aveam inflație? Atunci haideți să învățăm din lecția trecutului", a precizat guvernatorul BNR.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Nicoleta Gherasi)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE