Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Italia: O echipa de experți examineaza cupola catedralei din Florența (GALERIE FOTO)

Postat la: 15.11.2017 - 05:25 | Scris de: Ziua News

0

O echipă de experți examinează, folosind metoda coborârii în rapel, cupola Brunelleschi a catedralei din Florența, în cadrul unei operațiuni de verificare detaliată a celebrei construcții renascentiste, a anunțat autoritatea însărcinată cu administrarea clădirilor, informează AFP.

a85405ca-1890-4f42-8cf4-0b1287fa35d3

Muzeul catedralei Santa Maria del Fiore, fondat la sfârșitul secolului al XIII-lea, supervizează lucrările de conservare și renovare ale întregului ansamblu arhitectural din jurul Domului și examinează, de două ori pe an, cei 40.000 de metri pătrați de fațadă cu ajutorul unei macarale.

Pentru prima dată în ultimele decenii, instituția a apelat la serviciile unei firme specializate pentru a examina cupola în detaliu folosind metoda coborârii în rapel, o tehnică utilizată timp de secole de către artizani, dar acum supusă unor reguli de securitate draconice.

''Este o metodă spectaculoasă care permite examinarea fiecărei țigle de pe acoperișul cupolei și verificarea stării de conservare'', a explicat Luca Bagnoli, președintele muzeului.

Aceste verificări nu sunt de prisos. Acum o lună, un turist spaniol a fost ucis de o bucată de tencuială desprinsă dintr-o coloană din bazilica Santa Croce.

Situată în centrul Florenței, bazilica este una dintre cele mai mari biserici franciscane din lume și adăpostește mormintele lui Michelangelo, Galileo și Machiavelli. Construcția a început în 1294 și a fost finalizată în 1385.

AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Adrian Dădârlat)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE