Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


JO 2016: Regina Elisabeta a II-a i-a primit pe sportivii olimpici și paralimpici britanici

Postat la: 19.10.2016 - 08:55 | Scris de: Ziua News

0

Sportivii olimpici și paralimpici din Marea Britanie care au participat la Jocurile de la Rio de Janeiro au fost primiți marți, la Buckingham Palace, de către regina Elisabeta a II-a și o parte a familiei regale, după o paradă pe străzile Londrei, informează AFP.

8fd36ee1-550f-4c62-a805-ae21ad0d7a48

Parada sportivilor a fost urmărită de mii de spectatori, la fel ca și cea organizată cu o zi înainte la Manchester. Cele două zile de sărbătoare au făcut parte din "Întoarcerea eroilor" ("The Heroes Return"), eveniment organizat în onoarea sportivilor olimpici și paralimpici britanici, clasați pe locul al doilea în clasamentul pe medalii al JO 2016 de la Rio, la cele două categorii.

"Este absolut incredibil, sunt atât de entuziasmată că voi putea întâlni familia regală și regina, în mod special", a exclamat Nicola Adams, pugilista devenită campioană olimpică în Brazilia.

Marți după-amiază, în cursul unei ceremonii care a avut loc în Trafalgar Square, mulțimea a putut saluta performanțele sportivilor britanici.

"Natația nu a strălucit în ultimii patru ani, însă noi sperăm că vom putea continua să vă facem mândri, pentru că nu există nimic comparabil cu câștigarea aurului pentru voi toți", a spus în fața a aproximativ 6.000 de persoane Adam Peaty, campion olimpic la 100 m bras, cu un nou record mondial.

La Jocurile Olimpice de la Rio, delegația Marii Britanii a cucerit în total 67 de medalii, între care 27 de aur, cea mai bună performanță din istoria sa, mai bună chiar decât cea de la Olimpiada din 2012 desfășurată la Londra.

Britanici au reușit, de asemenea, prestații foarte bune și la Jocurile Paralimpice 2016, unde au obținut 147 de medalii, între care 64 de aur.

AGERPERS (editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE