Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Kovesi a transmis Comisiei de ancheta privind prezidențialele din 2009 ca nu deține informații necesare clarificarii cercetarilor

Postat la: 14.11.2017 - 14:55 | Scris de: Ziua News

0

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță, într-o scrisoare transmisă marți Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu deține informații și documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetărilor.

67456a73-ae7c-414b-8a56-ec18984694f3

"În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificare aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial constă în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare", se arată în scrisoarea adresată președintelui comisiei, Oana Florea.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis luni să o cheme din nou la audieri pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, iar decizia a fost luată cu 9 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" și 2 abțineri.

AGERPRES/(AS — autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE