Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Lance Armstrong il ironizeaza pe șeful UCI, care nu ii vrea pe foștii dopați in lumea ciclismului

Postat la: 15.11.2017 - 12:54 | Scris de: Ziua News

0

Fostul ciclist american Lance Armstrong, deposedat de cele 7 titluri în Turul Franței din cauza dopajului, l-a ironizat pe noul președinte al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), francezul David Lappartient, care a declarat recent că dopații nu au loc în lumea ciclismului, relatează ziarul AS.

05189b99-8da1-4c08-b54f-f2a1d7b54a67

Armstrong, suspendat pe viață din cauza dopajului, a luat în râs intenția lui Lappartient, de a izgoni din ciclism pe cei care au greșit, dar și-au ispășit pedepsele.

''Urgent — ciclismul va avea nevoie de o grămadă de oameni cât mai repede posibil pentru a gestiona echipele, antrenorii, să conducă în caravană, să gestioneze/să organizeze evenimente, să comenteze la televizor și chiar să muncească @UCI_cycling! Trimite-ți CV-uri la @DLappartient'', a postat Armstrong pe Twitter.

Într-un interviu pentru media din Luxemburg, Lappartient a fost chestionat de o eventuală revenire a danezului Bjarne Riis, care a recunoscut că s-a dopat, în plutonul profesionist cu echipa sa Team Virtu Cycling pe care vrea s-o includă în UCI World Tour.

''Dopații nu au loc în ciclism și cine spune contrariul este ipocrit. Trebuie să facem un front comun. Ciclismul trebuie să fie credibil, altfel vom pierde totul'', a declarat Lappartient.

Șeful UCI a precizat că nu îi poate împiedica pe Bjarne Riis sau Aleksandr Vinokurov, directorul echipei Astana, care și-au ispășit pedepsele pentru dopaj, să lucreze în lumea ciclismului, dar crede că lucrurile ar fi mai limpezi fără ei: ''Sunt cicliști care s-au dopați și nu sunt bineveniți în preajma ciclismului, pentru că au provocat daune serioase acestui sport și acum trebuie să trăiască cu consecințele''.

Danezul Michael Rasmussen, un ciclist care a recunoscut că s-a dopat, a criticat la rândul său remarcile lui Lappartient: ''Dacă el crede serios în ce spune, ar fi trebuit să facă curățenie la federația franceză pe când era președinte acolo. Ar fi trebuit să înceapă cu Marc Madiot (director al federației franceze), care a admis el însuși că s-a dopat. Drumul pedepselor în ciclism trebuie să fie la fel ca în societate. Oricine poate reveni după ce și-a ispășit pedeapsa''.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE