Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


MAE, atenționare de calatorie pentru romanii care vor sa mearga in Muntenegru

Postat la: 18.07.2017 - 10:14 | Scris de: Ziua News

0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că, în ultima perioadă, în conformitate cu datele anunţate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă muntenegrean, sunt mai multe focare active de incendiu în zona centrală şi de sud a ţării şi se fac eforturi susţinute pentru stingerea acestora. 


Potrivit MAE, acolo unde s-a considerat a fi necesar, s-a derulat şi o acţiune de evacuare a turiştilor din zona afectată. 

''Dacă, în situaţia puţin probabilă, cetăţenii români sunt afectaţi de situaţia din atenţionare, sunt rugaţi să o semnaleze de urgenţă la numărul de telefon 112 şi să respecte instrucţiunile autorităţilor muntenegrene care acţionează la faţa locului - Pompieri, Poliţie, etc'', informează MAE, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Pentru cei care tranzitează cu mijloace rutiere teritoriul muntenegrean, informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 şi +38263239987. 

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Podgorica: +38269871760. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://podgorica.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ''Călătoreşte în siguranţă'' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ''Un SMS îşi poate salva viaţa!''.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE