Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


MAE: Cercetatorii argentinieni invitați sa participe la activitatea ELI-NP

Postat la: 19.10.2016 - 17:24 | Scris de: Ziua News

0

Secretarul de stat Daniela Gîtman l-a primit, miercuri, pe ambasadorul Argentinei în România, Felipe Alvarez de Toledo, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, ocazie cu care oficialul român a adresat cercetătorilor argentinieni invitația de a participa la activitatea centrului de cercetare Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), de la Măgurele.

38e172ed-54dc-4a83-81be-aecdcdd72d03

''Cei doi oficiali au evidențiat interesul comun pentru o abordare pragmatică a relațiilor dintre cele două țări. Secretarul de stat a evidențiat că un obiectiv esențial îl constituie intensificarea cooperării economice și a schimburilor comerciale, precum și extinderea colaborării bilaterale spre noi domenii, cum ar fi energia regenerabilă, energia nucleară, tehnologia informației. Totodată, a fost menționat interesul pentru încurajarea contactelor și dezvoltarea de noi proiecte în plan academic, științific, tehnologic și cultural, inclusiv prin invitația adresată cercetătorilor argentinieni de a participa la activitatea centrului de cercetare Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics (ELI-NP), de la Măgurele. A fost evocată, de asemenea, consolidarea colaborării în cadrul multilateral, în special cu privire la cadrul juridic și instituțional privind combaterea discriminării și intoleranței'', informează un comunicat MAE transmis AFERPRES.

Potrivit sursei citate, părțile au convenit intensificarea contactelor politico-diplomatice, continuarea consultărilor dintre cele două ministere de externe și transmiterea unui semnal pentru relansarea dialogului politic parlamentar, la nivelul Grupurilor de prietenie existente în cadrul legislativelor celor două state.

Secretarul de stat a urat succes diplomatului argentinian în îndeplinirea mandatului său în România și l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale pentru dezvoltarea pe mai departe a relațiilor dintre cele două state, adaugă MAE.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE