Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Maha Vajiralongkorn, proclamat oficial rege al Thailandei (fișa biografica)

Postat la: 01.12.2016 - 21:54 | Scris de: Ziua News

0

Maha Vajiralongkorn a fost proclamat oficial rege al Thailandei, la 1 decembrie 2016, la 50 de zile după moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej.

5a59f8c0-6ed1-4055-bb73-1bc3c509ed3d

*UPDATE Maha Vajiralongkorn a fost proclamat oficial regele al Thailandei

Maha Vajiralongkorn s-a născut la 28 iulie 1952, la Palatul Dusit din Bangkok, în Thailanda. Este cel de-a doilea din cei patru copii ai familiei și, totodată, singurul băiat al regelui Bhumibol Adulyadej și al reginei Sirikit, potrivit datelor biografice publicate pe site-ul http://www.thaimain.com.

A urmat cursurile unor școli private din Marea Britanie și din Australia, apoi a absolvit Colegiul Militar Regal Duntroon din Canberra, potrivit Reuters. Este pilot calificat de elicopter și de avioane de luptă și deține gradele militare de general, amiral și ofițer de rang înalt al forțelor aeriene.

La 28 decembrie 1972, regele Bhumibol Adulyadej l-a desemnat prinț moștenitor. După moartea tatălui său însă, la 13 octombrie 2016, prințul Maha Vajiralongkorn a cerut un răgaz înainte de a urca pe tron, pentru a deplânge dispariția regelui.

La 29 noiembrie 2016, parlamentul l-a invitat pe prinț să devină noul monarh al Thailandei, iar la 1 decembrie 2016, acesta a acceptat cererea oficială a parlamentului, după o întrevedere, la Palatul Dusit din Bangkok, cu președintele acestui for legislativ, Pornpetch Wichitcholchai, declarând că "am răspuns favorabil dorinței regelui defunct pentru binele întregului popor thailandez", citează AFP.

Prințul Vajiralongkorn va domni sub numele de Regele Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Împodobit cu nestemate și fulgere), dar va fi cunoscut și ca Rama al X-lea, fiind al X-lea rege al dinastiei Chakri. Însă ceremonia de încoronare nu va fi organizată deocamdată, ci după incinerarea trupului regelui Bhumibol Adulyadej, care nu poate avea loc mai devreme de un an.

AGERPRES/(Documentare — Daniela Dumitrescu, Andreea Onogea, editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Adrian Dădârlat)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE