Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


MAI: Ministrul Tudorache, intalnire de lucru cu prefectii pentru organizarea alegerilor

Postat la: 18.10.2016 - 20:10 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Ioan-Dragoș Tudorache, a avut astăzi, la sediul MAI, o întâlnire de lucru cu prefecții, referitoare la activitățile ce urmează să fie desfășurate la nivel național pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților și la stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

În cadrul întâlnirii, ministrul a prezentat noutățile din proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, precum și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 637/2016 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, cu privire la securizarea ștampilelor de vot după încheierea votării și supravegherea video a procesului de numărare a voturilor.Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne și va fi discutat în viitoarea ședință de Guvern.

Ministrul afacerilor interne le-a cerut, totodată, prefecților să respecte întocmai termenele din calendarul electoral și să trateze cu imparțialitate și neimplicare politică activitățile pe care le vor desfășura în perioada viitoare.

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea încheierii din timp a contractelor pentru deszăpezire și asigurarea în cantitățile necesare a stocurilor de materiale antiderapante și combustibil.Prefecții vor avea în atenție, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliile Județene sau CNADNR, în special pentru zonele unde în anii anteriori au fost probleme din cauza zăpezilor.

La ședință au mai participat secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, doamna Irina Alexe, secretarul de stat Ioan Buda și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE