Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Maia Sandu CONTESTA rezultatul alegerilor la Curtea Constitutionala

Postat la: 13.12.2016 - 11:54 | Scris de: Ziua News

0

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională (CC) a republicii, în care acuză faptul că "alegerile (prezidenţiale) nu au fost libere şi corecte", informează Deschide.md, potrivit agerpres.

"Curtea Constituţională a decis să organizeze şedinţa de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale (CEC) în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea şedinţei doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească şedinţa pentru azi (marţi)', a notat lidera PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Gorbaciov nu exclude renaşterea URSS

Potrivit Maiei Sandu, "CEC a refuzat sa examineze' contestaţiile PAS, "iar instanţa a stabilit că nu sunt de competenţa ei'. "Astăzi vom vedea cum califică membrii CC aceste încălcări şi derapaje din partea instituţiilor statului. Vom avea un tablou complet a ceea ce înseamnă astăzi statul în Republica Moldova', a subliniat lidera PAS.

"Statul, sau cei care au ajuns să-l reprezinte fără să ne reprezinte pe noi, a fost surd şi mut la ilegalităţile comise în campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalităţi", a notat Maia Sandu. "Aceste alegeri nu au fost libere şi corecte, de aceea contestăm rezultatul anunţat de CEC', a adăugat ea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează marţi adresarea CEC cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului prezidenţial şi validarea mandatului preşedintelui Republicii Moldova.

Preşedintele CC, Alexandru Tănase, a declarat la începutul şedinţei că până acum nu au fost depuse contestaţii din partea candidatului la prezidenţiale, Maia Sandu, un astfel de document fiind înregistrat abia marţi.

Citeşte şi: R. Moldova. Ministrul Apărării, singurul unionist din guvern, rămâne fără sprijin politic

Socialistul prorus Igor Dodon a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, votată de aproximativ 48% dintre alegători.

Odată cu anunţarea rezultatelor, atât Maia Sandu, cât şi reprezentanţii diasporei au atacat decizia CEC în instanţă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE