Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Martin Shkreli se intoarce la inchisoare dupa ce o pune pe Hillary Clinton in pericol

Postat la: 14.09.2017 - 09:15 | Scris de: Ziua News

0

O judecătoare newyorkeză a decis să revoce cauţiunea extravagantului antreprenor în domeniul farmaceutic Martin Shkreli, alias ”pharma bro”, după o serie de gesturi reprobabile, ultimul constând în ofeirea unei recompense în valoare de 5.000 de dolari în schimbul unui fir de păr al lui Hillary Clinton, relatează AFP, conform news.ro.

Martin Shkreli - cunoscut drept ”bărbatul cel mai detestat din Statele Unite” după ce a provocat în 2015 o adevărată explozie a preţului unui medicament folosit în lupta împotriva HIV/SIDA - a fost găsit vinovat de fraudă fiscală cu titluri de valoare şi manipularea unor acţiuni, la începutul lui august, în urma unui proces la  Brooklyn.

Însă el a fost eliberat în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de cinci milioane de dolari până la stabilirea sentinţei.

”Cauţiunea a fost revocată, iar el a fost trimis la închisoare”, a confirmat miercuri pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului federal al Brooklynului.

Astfel, acest tânăr în vârstă de treizeci şi ceva de ani, pasionat de reţele de socializare şi hip-hop, îşi va aştepta în închisoare condamnarea, stabilită să fie pronunţată la 16 ianuarie 2018.

Avocatul lui Shkreli, celebrul Benjamin Brafman, care l-a prezentat în timpul procesului pe clientul său drept un ”geniu” incapabil de relaţii normale cu ceilalţi, a pledat îndelung pe lângă judecătoarea Kiyo Matsumoto să nu-l bage după gratii pe clientul său.

Un obişnuit al unor comportamente bizare şi autorul unor ameninţări voalate la adresa unei jurnaliste, Shkreli şi-a cerut marţi scuze în scris.

În scrisoarea pe care i-a adresat-o judecătoarei, el recunoaşte că a dat dovadă de o ”judecată proastă” şi se ”un umor (de) prost (gust)”, într-un mesaj pe care l-a postat pe Facebook la începutul lui septembrie.

El a şters între timp acest mesaj prin care oferea suma de 5.000 de dolari persoanei care-i procură un fir de păr al candidatei democrate înfrânte la preşedinţia Statelor Unite Hillary Clinton.

Judecătoarea Matsumoto a dat însă curs argumentelor procurorului, apreciind că ameninţările repetate ale lui Shkreli reprezintă un pericol public.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE