Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Memorandum adoptat de revolutionari din Orasele Martir

Postat la: 29.11.2016 - 17:14 | Scris de: Ziua News

0

Asociaţiile revoluţionarilor din câteva Oraşe Martir cu Rol Determinant în Revoluţia din Decembrie 1989, întrunite marţi, la Braşov, au decis, de comun acord, semnarea unui Memorandum comun care urmează să fie transmis Preşedinţiei, Guvernului, Camerei Deputaţilor şi Senatului precum şi instituţiilor media.

Documentul a fost adoptat în contextul "atacurilor murdare produse recent de unele reprezentante ale mass-media româneşti prin pervertirea adevărului istoric despre Revoluţia Română din Decembrie 1989, precum şi urmare a suspendării actualei conduceri a Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari", a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Braşov-Decembrie 1989, Vasile Mardare.

La întâlnire au participat revoluţionari din Braşov, Sibiu, Arad, Alba-Iulia, Piatra-Neamţ şi Târgu Mureş. "Şi celelalte asociaţii din Oraşele Martir cu Rol Determinant care nu au putut ajunge la Braşov şi-au dat acordul pentru acest Memorandum. Ne deranjează extraordinar de mult o problemă care este discutată de o parte a mass-media şi anume faptul că în Decembrie 1989 ar fi fost lovitură de stat şi nu Revoluţie. Este o minciună. De ce? Pentru că atunci, în acele zile deosebit de grele, când noi am ieşit în stradă, nimeni nu ştia de Legea 42, nici de lovituri. Noi am ieşit în stradă cu un singur gând. Să-l dăm jos pe Ceauşescu şi să schimbăm regimul, lucru care s-a şi întâmplat. Ca să aflăm acum, după 27 de ani, că noi suntem vinovaţi că de ce l-am dat jos, că trebuia să rămână aşa, că cineva a condus din spate. Păi vă spun cinstit că, dacă nu ieşeau în stradă milioane de oameni în Decembrie 1989, cred că şi acum Ceauşescu era la conducere. Ce este mai grav e că pe fond nu este atacată calitatea noastră de revoluţionar, nu sunt atacate asociaţiile, ci ideea de revoluţie", a afirmat Vasile Mardare, conform Agerpres.

Potrivit acestui document, în primăvara anului viitor va avea loc o Conferinţă Naţională Extraordinară a revoluţionarilor, având ca ţintă finală reorganizarea unităţii mişcării revoluţionare româneşti, "la această oră dispersată în fracţiuni şi interese deseori divergente". De asemenea, se urmăreşte intensificarea şi dezvoltarea în toate oraşele mari şi mijlocii din România a Centrelor regionale de documentare şi cercetare ale Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, prin intermediul cărora să se producă contacte informaţionale corecte ale organizaţiilor revoluţionarilor cu instituţiile locale şi centrale ale statului. Totodată, semnatarii au prevăzut în document sprijinirea organelor de cercetare pentru finalizarea de către Parchetul General a Dosarului Revoluţiei, dar şi pentru eradicarea fenomenului infracţional ce a creat posibilitatea apariţiei unei categorii importante de impostori ai Revoluţiei, "fenomen ce a atras, nemeritat, oprobiul public asupra întregii mişcări revoluţionare din România".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE