Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mesaje de la oficialitati de Ziua Nationala a Romaniei

Postat la: 01.12.2016 - 15:10 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu a sărbătorit Ziua Naţională a României în Bucureşti. Acesta a asistat la parada organizată cu acest prilej şi a postat pe pagina sa de facebook mai multe imagini de la faţa locului, dat şi următorul mesaj: 

„Ne-am câstigat independenţa prin luptă. Suntem datori celor care s-au jertfit să nu uităm sacrificiul lor. Tocmai pentru că astăzi este o zi deosebită, am vrut să îmi aduc omagiul din faţa unui monument emblematic: Arcul de Triumf. Consider că Unirea din 1918 este una dintre cele mai mari realizări ale poporului nostru! La multi ani, ROMÂNIA ! La multi ani, constănţeni!“


La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a preferat să fie simplu şi direct.

„La mulți ani, România! La mulți ani, frați români!“,

este urarea făcută de acesta de 1 Decembrie. Aceasta a fost urmată, la scurt timp, de următorul mesaj: „În urmă cu 98 de ani, toţi românii, într-un cuget şi o simţire, au împlinit visul străbunilor: România Mare şi Unită. Clasa politică nu a fost mai prejos. Partidele şi politicienii s-au ridicat la nivelul vremurilor, au lăsat la o parte ceea ce îi despărţea şi au înfăptuit împreună, visul secular al tuturor românilor.Astăzi, nouă ne revine misiunea de a învăţa de la înaintaşi, de a ne ridica la nivelul vremurilor noastre şi de a înfăptui Unirea care ne lipseşte: cea a românilor cu românii de pretutindeni, în faţa tuturor lucrurilor care ne pot dezbina.Numai uniţi suntem puternici, numai împreună putem face din România acea ţară la care au visat străbunii noştri: casa curată, civilizată şi îmbelşugată a tuturor românilor!
Bunul Dumnezeu să binecuvânteze România!
La mulţi ani românilor de pretutindeni!“


Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, cu ocazia Zilei Naționale a României
 

1 Decembrie este sărbătoarea tuturor românilor, simbol al unității, al împlinirii aspirațiilor națiunii române. Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost posibilă datorită înaintașilor noștri care au știut atunci să valorifice contextul european în favoarea intereselor propriei țări.
Este rândul generației noastre, a celor care ne bucurăm de libertatea câștigată, chiar cu sacrificiul suprem, de către părinții și strămoșii noștri, să continuăm procesul de modernizare a acestui stat și să lucrăm împreună pentru un viitor mai bun.
Am convingerea că, prin unitate și consecvență, România va deveni țara în care toți românii să își poată împlini aspirațiile.
1 Decembrie îi găsește întotdeauna pe angajații MAI la datorie participând la manifestările dedicate Zilei Naționale sau asigurând ordinea publică în întreaga țară pentru ca românii să se poată bucura fără griji de această minivacanță. 
Tuturor polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, aviatorilor, medicilor și paramedicilor SMURD care desfășoară activități în aceste zile, în țară sau în străinătate, le urez mult succes și să-și încheie cu bine misiunea!
Sărbătoarea națională de 1 Decembrie îmi oferă prilejul mie și tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne de a adresa românilor, de aici și de pretutindeni, urări de bine, împliniri și multă sănătate!
La mulți ani, români! La mulți ani, România!

 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE