Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mitropolitul Ardealului: E un dar de la Dumnezeu ca ne-am nascut in aceste locuri

Postat la: 01.12.2016 - 14:24 | Scris de: Ziua News

0

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, subliniază că românii trebuie să fie optimiști nu doar de Ziua Națională, ci și pentru viitorul urmașilor.

0364d8d3-82d9-4488-9dd3-915895b1e7ec

* LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! Peste 3.000 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI defilează în București de Ziua Națională

"Să fim conștienți că e un dar de la Dumnezeu că ne-am născut în aceste locuri și trebuie să le prețuim. Dacă este o istorie care stă în spate, trebuie să privim și spre viitor. Dacă uneori suntem sceptici și există o auto-mulțumire, o auto-suficiență pentru noi ca persoane, nu avem dreptul să fim pesimiști pentru viitorul urmașilor noștri. La mulți ani, români! La mulți ani, România!", a afirmat mitropolitul Ardealului în cadrul ședinței solemne de 1 Decembrie de la Consiliul Județean (CJ) Sibiu.

Laurențiu Streza și alți doi preoți au spus o rugăciune de mulțumire.

Ședința solemnă a inclus, pentru prima dată, un moment dedicat unui cetățean de onoare al județului Sibiu, dr. Coriolan Brad, în vârstă de 92 de ani.

"De 1 Decembrie, ziua tuturor românilor, vreau să vă transmit un mesaj de unitate în diversitate, mai ales că județul Sibiu este o expresie a acestei unități prin trecutul său multicultural, multietnic. România modernă, care a luat naștere prin Unirea din 1918, împlinește 98 de ani de existență. Suntem încă o națiune tânără și destinul nostru e în plină formare, ni-l scriem zi de zi prin faptele noastre. Spiritul Marii Uniri ar trebui să ne servească drept exemplu nu doar de 1 Decembrie, ci zi de zi. Vom reuși să transformăm prezentul dacă vom realiza că ceea ce ne unește e mult mai important decât ceea ce ne separă. Merită să punem pe locul doi interesele individuale de moment, pentru că niciunii dintre noi nu trăim izolat de ceilalți (...)", este mesajul transmis de președintele CJ Sibiu, Daniela Câmpean, cu ocazia Zilei Naționale a României.

AGERPRES / (AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE