Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mitt Romney, potențial secretar de stat, il lauda pe Trump dupa ce au cinat impreuna

Postat la: 30.11.2016 - 08:25 | Scris de: Ziua News

0

Republicanul Mitt Romney a făcut declarații entuziaste, susținându-l pe președintele ales al Satelor Unite, Donald Trump, după o întâlnire în care a fost discutată posibilitatea ca fostul guvernator să devină șeful diplomației americane în noua administrație, scrie Reuters.

f9f8edab-16f2-4b88-9907-47eafdff4822

Romney, unul dintre cei mai aspri critici ai lui Trump în campania electorală pentru alegerile primare ale republicanilor, nu și-a cerut scuze pentru afirmațiile de atunci, dar a dat de înțeles că e pregătit să uite trecutul.

Fostul guvernator de Massachusetts l-a lăudat pe Trump pentru mesajul de "incluziune" și pentru că își dorește să-i unească pe americani.

Notând numirile făcute de Trump în cabinetul său până acum și dorința sa ca americanii să fie uniți, Romney a spus că "toate aceste lucruri combinate mi-au dat speranțe mari că președintele ales Trump este omul potrivit care să ne conducă spre un viitor mai bun".

Romney a făcut aceste remarci după o cină prelungită cu Trump și cu șeful Comitetului Republican Național, Reince Priebus, la un restaurant francez din hotelul Trump din Manhattan.

De când Trump l-a luat serios în considerare pe Romney pentru funcția de secretar de stat, mai mulți membri ai echipei președintelui ales și-au exprimat îndoiala că ar fi de dorit ca un critic să li se alăture și l-au susținut pe fostul primar la New Yorkului, Rudy Giuliani, pentru funcția de șef al diplomației americane. Acesta a fost un susținător neobosit al lui Trump.

Însă Trump l-a ținut pe Romney în cărți și surse citate de Reuters spun că motivul ar fi însuși Priebus, care l-ar dori pe Romney la Departamentul de Stat.

"Am petrecut o seară minunată cu președintele ales Trump", a spus Romney după cină. "Am mai avut o discuție despre politică internațională și aceste discuții au fost revelatoare, interesante și captivante. M-am simțit foarte, foarte bine," a afirmat Romney.

Trump mai are programată vineri o întâlnire cu generalul John Kelley, pe care îl are în vedere pentru aceeași funcție.

De asemenea, șanse mari are și senatorul Bob Corker, șeful comisiei de politică externă din Senat, care s-a întâlnit cu Trump marți.

"Lumea trebuie să știe că secretarul de stat este o persoană care îl reprezintă întru totul pe președinte și iarăși, aceasta este o decizie pe care el singur va trebui să o ia", a spus Corker.

AGERPRES/(AS—editor: Ana Maria Luca, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE