Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Norica Nicolai (ALDE): Sa inventam normalitatea in politica; aveți voie sa nu criticați PSD cand respecta valorile liberale

Postat la: 21.04.2017 - 19:24 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul Norica Nicolai a subliniat vineri că prin modificările aduse Statutului ALDE membrii acestei formațiuni pot "vorbi de bine" alte partide când acestea "fac bine".

85849072-2c4d-4c82-9e63-f8b88f281fd9

* Congresul ALDE, la Palatul Parlamentului

"Modificările la statut permit partidului nostru o organizare flexibilă, o organizare care să întărească rolul și importanța organizațiilor locale ale partidului, dar și un management de proiecte. Anecdotic fie spus, atunci când am procedat la aceste modificări, la încetarea calității de membru se afla un text în care se afirma că cei care vorbesc sau laudă activitatea sau acțiunile altui partid nu mai pot face parte din ALDE. Noi cred că trebuie să inventăm normalitatea în politică și să vorbim bine despre cei care fac bine, mai ales că suntem într-o alianță și opinia mea este că până acum această alianță este singura formulă politică ce face bine României. Așa că, aveți voie să nu criticați PSD-ul atunci când respectă valorile liberale și nu mai este un impediment pentru calitatea de membru de partid", a afirmat vineri, în prima zi a Congresului ALDE, vicepreședintele formațiunii Norica Nicolai.

Ea a amintit că în 2014 a ales, ca om politic, să își continue activitatea în ALDE.

"Am ales ALDE înainte ca dvs să decideți că în România liberalismul trebuie reprezentat de o formațiune politică ce crede în valorile liberale, care nu le abandonează oportunist și care este capabilă să le promoveze. Din fericire, astăzi, într-o guvernare a cărui rezultat de eficiență ni-l dorim măsurat la votul de la alegerile următoare. (...) Obiectivul partidului este continuarea liberalismului românesc modernizator și reformator pentru că ALDE România (...) este singura forță politică continuatoare a valorilor liberale din România", a adăugat Nicolai.

Europarlamentarul a explicat că în partid va exista o structură organizatorică nouă, care să genereze politici publice și să sprijine membrii ALDE în competitivitatea profesională.

"Este absolut firesc când propunem în funcții publice să facem aceste propuneri având ceea ce este mai bun în acest partid ca și competență profesională, pentru că, dați-mi voie să cred, după 26 de ani de democrație, că România are nevoie de competență profesională și aceste competențe se regăsesc pe deplin în partidul nostru, în ALDE. (...) Este un statut care ne ajută să ne consolidăm, ne ajută să fim unul din partidele care vor face carieră în viața publică românească, pentru că acest statut în final nu are decât o singură țintă — să fim primul și marele partid liberal de care România are nevoie", a mai spus Norica Nicolai.

Modificările aduse Statutului ALDE au fost votate vineri de delegați în unanimitate.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE