Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Noua Unitate de Transfuzie Sanguina la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj

Postat la: 19.10.2016 - 21:44 | Scris de: Ziua News

0

Unitate noua la Spitalul Clinic

Consiliul Judetean Cluj a primit avizul Ministerului Sanatatii in vederea infiintarii unei noi structuri sanitare in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, respectiv Unitatea de Transfuzie Sanguina (UTS).


Infiintata in cadrul Compartimentului de Terapie Intensiva, noua structura va sustine activitatea medicala a Spitalului de Boli Infectioase prin realizarea de transfuzii sanguine in cele mai bune conditii. In acest scop, Unitatea de Transfuzie Sanguina dispune de aparatura si echipamente specifice, respectiv echipamente de stocare a sangelui si a componentelor sanguine, echipamente de stocare a probelor biologice ale pacientilor cu sistem de monitorizare a temperaturii si ventilatie, dispozitive pentru dezghetarea plasmei, respectiv pentru incalzirea sangelui, centrifuge, reactivi, genti de transport al sangelui, containere pentru deseuri biologice si contaminate, s.a.m.d.


 „Obtinerea acestui aviz din partea Ministerului Sanatatii marcheaza un moment extrem de important, cel in care spitalele aflate sub autoritatea Consiliului Judetean s-au conformat pe deplin celor mai exigente standarde in domeniu si pot realiza transfuzii sanguine in conditii optime, dispunand totodata de o capacitate de stocare a sangelui considerabil crescuta", a declarat Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.


spitalul clinic boli invesctioase cluj
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sursa: bzc.ro
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE