Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Olimpice: Macron, "extrem de recunoscator" fața de CIO dupa desemnarea Parisului drept gazda a JO 2024

Postat la: 14.09.2017 - 08:54 | Scris de: Ziua News

0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este "extrem de recunoscător" față de Comitetul Internațional Olimpic pentru decizia de a atribui Parisului dreptul de a organiza Jocurile Olimpice de vară din anul 2024, miercuri la Lima, se arată într-un comunicat dat publicității de Palatul Elysee.

96411430-b7f8-4ae6-84e6-068a3b7feeac

"La un secol după Jocurile din 1924, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a ales să încredințeze Parisului și Franței organizarea Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024. Președintele Republicii, Emmanuel Macron, este extrem de recunoscător față de CIO pentru această decizie care onorează Franța. Ea va aduce cu mândri valorile olimpismului de solidaritate, excelență, prietenie și respect", se precizează în textul respectiv.

Președintele Franței salută, totodată, "acest succes și formidabila oportunitate pe care Jocurile o reprezintă pentru a însoți transformarea țării noastre, a spori atractivitatea internaționale, a dinamiza teritoriile noastre și a întări locului sportului peste tot în Franța".

"Aceste Jocuri vor fi extraordinare, surprinzătoare, festive dar și niște Jocuri exemplare în materie de control bugetar, al impactului social și asupra mediului, precum și a securității", promite șeful statului francez.

Parisul va găzdui din nou Jocurile Olimpice, la un secol distanță de cele pe care le-a organizat în 1924, după ce membrii CIO prezenți la Lima, printre care și românul Octavian Morariu, au validat dubla atribuire a JO 2024 și 2028 orașelor Paris, respectiv Los Angeles.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE