Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


PER susține parțial UNJR

Postat la: 16.09.2017 - 17:54 | Scris de: Ziua News

0

Partidul Ecologist Român susține parţial propunerea UNJR de a fi clar stipulate în lege, pedepse agravante pentru angajații serviciilor secrete, care racolează sau încearcă să racoleze magistrați.

Considerăm că este foarte important și pedepsirea, mult mai aspră, a magistratilor care accepta propunerile de racolare și exercită meseria de magistrat, sub dubla comandă, incălcând astfel, cu bună stiință Statutul Magistraților.

Pentru evitarea acestor situații, care, din pacate există, PER propune UNJRului să solicite tuturor magistraților aflați in această situatie disfuncțională față de lege, iesirea de bunăvoie a acestora din Magistratură, cu pierderea tuturor drepturilor pe care legea le conferă.

După reglementare prin lege a acestei situații, considerăm necesar aplicarea de pedepse exemplare ambelor părți care incalcă cu bună stiință prevederile Constituționale, a Legii care reglementează această problemă cât si a Jurământului profesional.

Mai mult, considerăm oportun precizarea in proiectul de reglementare propus de UNJR, ca in momentul stabilirii nerespectarii legii, faptuitorilor din ambele parți să li se interzică, pe viață, dreptul de exercitare a profesiei, pe langă pedepsele propuse pentru infracțunea savarsită.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE