Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Pistolul cu care Verlaine a tras asupra lui Rimbaud, vandut la licitație la Paris

Postat la: 01.12.2016 - 12:54 | Scris de: Ziua News

0

Revolverul cu care Paul Verlaine l-a împușcat - și a fost pe punctul să-l ucidă - pe Arthur Rimbaud, în 1873, a fost vândut miercuri la o licitație din Paris pentru aproape jumătate de milion de euro, relatează EFE.

896ebe08-ae28-4e14-bacb-07ede7aca9c6

Arma cu mânerul de lemn și calibrul de 7 milimetri era estimată la între 50.000 și 70.000 euro, dar așteptările casei de licitații Christie's au fost amplu depășite de achitarea sumei de 434.500 de euro.

Pe 10 iulie 1873, într-o cameră a unui hotel de pe strada Brasseurs din Bruxelles, au fost trase două focuri de armă: Verlaine a tras asupra lui Rimbaud. Un glonț l-a atins pe tânărul Rimbaud în încheietura mâinii. Celălalt a ratat ținta și a lovit un perete.Verlaine cumpărase pistolul de la magazinul de arme Montigny, în dimineața aceleiași zile și o cutie cu 50 de cartușe. Relația sa cu Arthur Rimbaud începuse cu doi ani mai devreme.

Era o relație pasională, care s-a încheiat atunci când Rimbaud a refuzat să îl urmeze pe Verlaine și intenționa să se angajeze în armată. Plin de durere, dar și de alcool, Verlaine îl blestemă pe Rimbaud și apoi îl împușcă. Verlaine a fost arestat de poliție, iar revolverul a fost confiscat. Pistolul a fost predat magazinului de arme Montigny, ai cărui proprietari l-au donat unui colecționar, un secol mai târziu.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE