Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










PMB: Mitingul PNL a fost aprobat; protocolul a fost transmis, prin curier, solicitantului

Postat la: 18.10.2016 - 18:55 | Scris de: Ziua News

0

Primăria Capitalei anunță că a aprobat, încă de luni, mitingul pe care Partidul Național Liberal intenționează să îl organizeze sâmbătă în Piața Victoriei și că protocolul a fost transmis, prin curier, solicitantului, având în vedere că reprezentanții PNL nu au venit să îl ridice personal la sediul PMB.

7a0cb0c9-948f-4162-8014-244c5fdcc09b

"Primăria Municipiului București a aprobat mitingul PNL, încă de ieri, 17 octombrie, de la orele prânzului. Acesta a fost aprobat pentru sâmbătă, 22 octombrie, în Piața Victoriei, între orele 8,00-14,00, iar perimetrul pentru desfășurarea mitingului este următorul: B-dul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, B-dul Ion Mihalache, B-dul Nicolae Titulescu, Calea Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu. Mai precis, vineri, 14 octombrie 2016, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a analizat solicitarea PNL, iar luni, 17 octombrie, după clarificarea tuturor detaliilor de organizare, evenimentul a fost aprobat, conform legii 60/1991, printr-un protocol care a fost semnat de toți membrii comisiei, inclusiv de viceprimarul general Aurelian Bădulescu, cu împuternicirea primarului general, aflat zilele acestea într-o delegație oficială la Viena", a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Sursa citată a menționat că, deși li s-a comunicat faptul că evenimentul a fost aprobat, până la această oră, reprezentanții Partidului Național Liberal nu au venit să ridice protocolul în forma originală.

"Astfel, pentru a evita orice fel de speculații/interpretări, protocolul a fost transmis în forma originală, prin curier, solicitantului", reiese din comunicat.

PMB a menționat că organizarea adunărilor publice se face, potrivit Legii 60/1991, de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, de la nivelul Primăriei Municipiului București, comisie la care participă toți factorii implicați în asigurarea liniștii și ordinii publice: secretarul general al Municipiului București, Direcția Generală de Poliție București, Brigada Rutieră București, Direcția Venituri, Administrația Străzilor, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, Poliția Locală a Municipiului București, Direcția Generală de Jandarmi, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București, Serviciul de Protecție și Pază, ASSMB, IGSU, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, pe 16 octombrie, la RTV, că Partidul Național Liberal a solicitat autorizație pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului tehnocrat, numărul participanților fiind estimat la 50.000 de persoane.

Pe 17 octombrie, președintele liberalilor, Alina Gorghiu, preciza că a aflat că Primăria Capitalei a decis "cenzurarea manifestației publice pentru care PNL a făcut zilele trecute demersurile instituționale" și solicita aprobarea desfășurării mitingului.

Marți, 18 octombrie, vicepreședintele PNL Cezar Preda a anunțat că mitingul a fost amânat pentru data de 5 noiembrie.

AGERPRES/(AS — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE