Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Britanicilor nu li s-a inchis ușa Uniunii Europene

Postat la: 21.04.2017 - 13:54 | Scris de: Ziua News

0

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a dat asigurări vineri că britanicii vor fi primiți cu brațele deschise dacă rezultatul alegerilor legislative anticipate din 8 iunie din Marea Britanie va arăta dorința britanicilor de a renunța la ieșirea din UE, informează AFP.

b40dd3a7-af2f-4561-88a1-b3251a9c2077

'Dacă Marea Britanie va dori să rămână, toată lumea va fi pentru. Eu voi fi foarte bucuros', a declarat Tajani pentru cotidianul The Guardian.

'Decizia finală aparține celor 27 de state membre, însă toată lumea va fi pentru', a insistat Tajani, aflat la Londra pentru o întrevedere cu premierul britanic Theresa May.

O asemenea ipoteză pare la ora actuală puțin probabilă, Theresa May dând asigurări atunci când a declanșat procesul de ieșire a Marii Britanii din UE, la sfârșitul lui martie, că nu va exista 'o revenire' asupra subiectului.

Lidera conservatoare a cerut marți alegeri legislative anticipate pentru 8 iunie, cu trei ani înainte de data prevăzută în 2020, pentru a întări majoritatea parlamentară în vederea negocierilor asupra Brexit-ului.

Ultimele sondaje de opinie îi dau pe conservatori cu 20% avans în fața opoziției laburiste.

Liberal-democrații și naționaliștii scoțieni din SNP, pro-UE, speră să atragă voturile alegătorilor eurofili, în condițiile în care 48% dintre britanici au votat împotriva ieșirii din UE.

Antonio Tajani a apreciat, de asemenea, că cetățenii țărilor din UE de pe teritoriul Marii Britanii ar trebui să beneficieze de 'aceleași drepturi', înainte și după Brexit.

'Este important să facem în așa fel încât Brexit-ul să nu aibă efect negativ asupra vieții lor. Pentru noi, aceasta este o prioritate și o linie roșie', a declarat el.

Soarta cetățenilor din țările UE este considerată unul dintre principalele subiecte divergente de pe agenda negocierilor, în condițiile în care susținătorii Brexit-ului au făcut campanie pentru o limitare a imigrației.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE