Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Prelungirea cu zece ani a sanctiunilor aplicate Iranului, aprobata de Congresul american

Postat la: 02.12.2016 - 07:14 | Scris de: Ziua News

0

Senatul american a aprobat joi extinderea cu 10 ani a sancţiunilor împotriva Iranului, trimiţând măsura spre semnare preşedintelui Barack Obama, transmite Reuters.

Decizia a trecut cu 99 de voturi pentru, zero împotrivă. Cum proiectul a trecut aproape unanim şi de Camera Reprezentanţilor, în noiembrie, consilieri ai Congresului spun că se aşteaptă ca Obama să semneze documentul.

Citește și: Fenomen nemaiîntâlnit în Rusia: Cum au explicat autorităţile apariţia zăpezii...verzi / FOTO

Actul privind sancţiunile contra Iranului - Iran Sanctions Act (ISA) - expiră pe 31 decembrie, dacă nu este reînnoit.

Membri ai Congresului şi oficiali ai administraţiei spun că reînnoirea ISA nu ar viola acordul nuclear cu Iranul la care s-a ajuns anul trecut.

Democraţii, care au susţinut acordul, consideră că extinderea ISA nu ar viola pactul deoarece astfel se continuă regimul de sancţiuni aflat deja în vigoare.

Prelungirea cu zece ani a sancţiunilor americane împotriva Iranului ar încălca acordul în domeniul nuclear semnat cu marile puteri şi Teheran, a indicat, pe 23 noiembrie, ayatollahul Khamenei, liderul suprem iranian, avertizând că Teheranul va lua măsuri de răspuns, transmite Reuters.

'Actualul guvern al Statelor Unite a încălcat acordul nuclear în multe ocazii', a afirmat Khamenei, la o reuniune a Gardienilor Revoluţiei, conform site-ului liderului suprem, anunță Agerpres.

'Cea mai recentă este prelungirea cu 10 ani a sancţiunilor, ceea ce, dacă se va întâmpla, va contraveni acordului, iar Republica Islamică va reacţiona cu siguranţă', a avertizat ayatollahul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE