Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Premierul a tras linie: Care sunt EȘECURILE Guvernului Cioloș

Postat la: 01.12.2016 - 12:54 | Scris de: Ziua News

0

La un an de la instalare, Guvernul condus de Dacian Cioloș are trei mari nereuşite: campania de achiziţie a „Cuminţeniei Pământului”, reforma administraţiei publice şi, într-o oarecare măsură, problema legii salarizării. Evaluarea a fost făcută în timpul emisiunii „În faţa ta”, de la Digi 24.

"Florin Negruțiu: Cuminţenia Pământului: este un eşec sau succes?

Dacian Cioloş: Da, am văzut că ceea ce am spus e interpretat că am spus că e un eşec. În primul rând: da, nu am strâns suma de 6 milioane de euro pe care ne-am asumat-o de la început.

Intenţia e în continuare să o achiziționăm, eu cred că e un lucru bun ca statul român să o achziționeze, nu vreau să fac din Brâncuşi un agent electoral pentru nimeni şi îmi pare rău că este speculat acest subiect, de-asta nici nu am comunicat prea mult. E speculat electoral.

Citește și: S-a retras de FAȚADĂ: Vasile Blaga e în continuare 'creierul' liberalilor

Reforma administraţiei pe care am asumat-o de la început - acolo pentru mine a fost clar că o reformă profundă în administrație, cum avem noi nevoie, nu poate fi făcută şi fără asumare politică, a unei majorităţi politice.

Când am avut discuţii cu liderii de partide şi de grupuri parlamentare, înainte de instalarea Guvernului, am avut promisiuni că vom avea susţinere pentru o astfel de reformă. La sfârșitul lui mai, când am venit cu acea consultare publică pe reformă, au fost clare semnalele din partea partidelor că, fiind un an electoral, ei nu vor să intre în discuţia asta şi să şi asume Guvernul.

Florin Negruțiu: Să vedem următorul lucru care nu v-a ieşit, legea salarizării, dle Cioloş.

Dacian Cioloş: Da, salarizarea în administrația publică e într-un fel legată şi de reforma în administrația publică şi cred că ar trebui mers în paralel cu ele, aşa le-am gândit.

N-aş spune că e un eşec total, pentru că am început totuşi. Am început, şi a început dna ministru cu acest proiect, a fost lansată în spaţiul public ideea unui proiect de lege al salarizării unitare, însă după câteva săptămâni de analiză a proiectului şi de discuţii cu partenerii sociali a reieşit clar că va fi imposibil să finalizăm un astfel de proiect de lege, realist vorbind, fără să avem o bază de date cu toate salariile.", a spus premierul la Digi 24.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE