Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Presedintele Sudanului de Sud neaga acuzatiile de epurari etnice ale ONU

Postat la: 01.12.2016 - 17:55 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele Sudanului de Sud a negat joi acuzaţiile aduse de Naţiunile Unite, conform cărora epurările etnice ar fi atât de grave încât Sudanul de Sud s-ar putea transforma în scena unui genocid precum cel din Rwanda, informează Reuters. "Nu există aşa ceva în Sudanul de Sud. Nu există epurări etnice", a afirmat preşedintele Salva Kiir aflat în vizită în Africa de Sud. Gărzile sale de corp i-au împiedicat pe jurnalişti să mai pună întrebări.

Şefa comisiei ONU pentru drepturile omului a afirmat joi, la sfârşitul unei vizite de 10 zile în Sudanul de Sud, că situaţia este atât de gravă încât în curând se va ajunge la genocid, conform Agerpres. "Procesul de epurare etnică este deja în desfăşurare, este constant şi are loc în Sudanul de Sud prin înfometare, violuri în grup şi distrugerea unor localităţi; peste tot unde am mers în această ţară am auzit oamenii spunând că sunt gata să verse sânge pentru a-şi recâştiga pământurile", a afirmat Yasmin Sooka.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE