Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Profeția lui Traian Basescu pentru parlamentare: scenariul IMPOSIBIL

Postat la: 29.11.2016 - 16:55 | Scris de: Ziua News

0

Fostul președintel Traian Băsescu și-a lansat profeția pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie și susține că nu vom avea niciun partid care să treacă de 40%, iar totul se va tranșa la Cotroceni.

”Cu oamenii politici din PNL nu am o fascinaţie de colaborare, pentru că au dovedit că au aruncat orice principiu ca să se verse într-un PNL care a participat în USL la suspendarea preşedintelui. (...) A fost o mare greşeală. Sunt convins că PDL-ul astăzi ar fi fost la 25%, era un partid care avea ceva viu în el, avea un anumit aer de energie, de entuziasm. Pe oamenii ăştia vreau eu să-i atrag, electoratul PDL-ului cu entuziasmul pe care îl avea.

Nu cred că va fi vreun partid cu 40%. Cred că PSd va scoate cam 35-38%, dar nu cred că vom avea un partid de peste 40%. Însă, dacă totuși se întâmplă, asta-i viața. PMP nu se va apropia de vreo astfel de alianță”, a declarat Traian Băsescu, la Gândul Live.

Întrebat cum va putea să joace Klaus Iohannis la negocierile cu partidele, Băsescu a spus că ”din experiență proprie” ar aplica o soluție imorală, dar s-ar putea ca Iohannis să nu aibă o astfel de șansă.

”Dacă nu este un partid sau o alianță de peste 50%, președintele are marjă de joc și poate încerca să dea mandatul unui partid care poate coagula în jurul său o alianță care să ducă obțină o majoritate de peste 50%”, a mai spus Băsescu.

Chiar dacă se autopropune premier, Băsescu recunooaște că Iohannis nu i-ar încredința niciodată mandatul.

”Având în vedere că eu l-am refuzat când a vrut să fie premier, cred că va avea rețineri. Dar dacă vrea să aibă un Guvern bun și energic, atunci eu sunt soluția”, a mai precizat Traian Băsescu.

Cât despre Elena Udrea, Traian Băsescu a precizat că nu știa că urmează să candideze independent, dar crede că-și va obține mandatul.

”Cu o lună înainte i-am recomandat să nu candideze pentru că-i va face Codruța încă 10 dosare. Am crezut că așa a rămas discuția, dar m-am trezit într-o zi, la ieșirea de la ÎCCJ, că a luat decizia de a candida. Eu îi urez succes și chiar cred că are șanse să ia mandatul.

Elena Udrea candidează independent la Bucureşti, fără nicio legătură la PMP, dar eu ştiu că avea un nivel foarte mare de simpatie printre PDL-işti şi m-am uitat la rezultatele ei de la prezidenţiale. Ea a luat în Bucureşti peste 65.000 de voturi, or acum îi trebuie 22.000. S-ar putea în Bucureşti să aibă şanse mari să ia mandatul”, a conchis Băsescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE