Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


R.Moldova, reprezentata la reuniunea tarilor din Parteneriatului Estic cu UE

Postat la: 20.06.2017 - 12:55 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul afacerilor externe şi al integrării europene al Republicii Moldova, vicepremierul Andrei Galbur, a participat luni, la Luxemburg, la ce-a de-a opta reuniune a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic cu UE, condusă de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini şi de comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri pentru de extindere, Johannes Hahn, potrivit unui comunicat al MAEIE de la Chişinău, informează marţi Deschide.md, conform agerpres.

Discuţiile s-au axat pe oportunităţile de intensificare a cooperării în cadrul Parteneriatului, în contextul summitului Parteneriatului Estic ce va avea loc la 24 noiembrie 2017, la Bruxelles.

Prima ţară care RENUNŢĂ la bombardamentele din Siria

De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată discutării propunerilor revizuite ale Comisiei Europene şi Serviciului European de Acţiune Externă, din iunie 2017, cu privire la priorităţile şi obiectivele-cheie ce urmează a fi realizate în cadrul Parteneriatului Estic pe parcursul acestui an şi până în 2020.

În discursul său, Ministrul Galbur a subliniat necesitatea promovării rezultatelor tangibile pentru populaţie, valorificarea instrumentelor Parteneriatului în scopul realizării reformelor, precum setarea unor obiective strategice de cooperare.

Ministrul Galbur a informat despre reformele aflate în derulare în Republica Moldova şi a menţionat interesul ei de a aprofunda cooperarea pe dimensiunile securitate şi comunicare strategică.

Grav accident rutier provocat de imigranţi. Un şofer a murit în chinuri groaznice - FOTO

La reuniune, a fost exprimat sprijinul pentru o serie de proiecte concrete în cadrul Parteneriatului Estic, precum extinderea reţelelor şi dezvoltarea infrastructurii de transport (TEN-T), examinarea opţiunilor de reducere a tarifelor la roaming, consolidarea eficienţei energetice, extinderea posibilităţilor de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Referindu-se la perspectivele de lungă durată ale Parteneriatului Estic, şeful diplomaţiei moldovene a accentuat că declaraţia finală a summitului ar trebui să stabilească priorităţi nu doar pentru cooperarea sectorială, ci şi în sfera dialogului politic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE