Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Raport: Europa se confrunta cu preturi foarte mari ale oualor in urma 'crizei fipronilului'

Postat la: 08.12.2017 - 10:55 | Scris de: Ziua News

0

Preţurile ouălor sunt în creştere în Europa, după criza contaminării cu insecticid declanşată în acest an, potrivit unui raport realizat de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite, citat de Bloomberg, scrie news.ro.

Temerile că ouăle ar putea fi contaminate cu insecticidul fipronil au determinat supermarketurile din mai multe state europene să le retragă de pe rafturi. În timp de piaţa pare în prezent bine aprovizionată, temerile legate de apariţia unui deficit au alimentat ”creşterea majoră a preţurilor”, se arată în raportul publicat pe 1 decembrie.

Procesatorii de alimente din Europa s-au plâns de preţurile ridicate ale ouălor, în timp ce se pregătesc pentru creşterea cererii pentru sezonul sărbătorilor de iarnă,

Criza fipronil a provocat scădea producţiei de ouă în Belgia şi Olanda, dar pe ansamblul Uniunii Europene producţia de ouă nu a scăzut faţă de 2016.

Statele Unite au devenit în acest an principalul exportator de ouă în Uniunea Europeană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE