Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Raportul CE privind progresele obținute in cadrul parteneriatului pentru migrație

Postat la: 18.10.2016 - 21:54 | Scris de: Ziua News

0

Comisia Europeană (CE) a prezentat marți un raport despre progresele privind implementarea cadrului de parteneriat pentru migrație, inițiat pentru o mai eficientă gestionare a acestui fenomen împreună cu terțe țări, potrivit unui comunicat al CE transmis AGERPRES.

fdc735bb-2d38-4b96-a132-c390772f592c

Demersul oferă soluții pe termen scurt pentru presiunile cauzate la nivel național de acest fenomen precum și o implicare mai aprofundată în soluționarea cauzelor migrației neregulate. În acest cadru de parteneriat au fost incluse cu prioritate țări precum Niger, Nigeria, Senegal, Mali și Etiopia, menționează sursa citată.

"Migrația este o provocare globală atât pentru politicile noastre interne, cât și pentru relațiile externe și, ce este cel mai important, se referă la viețile a milioane de oameni. Ea trebuie sa fie gestionată în mod coordonat, durabil, cu responsabilitate asumată în comun, cât mai uman posibil. Cadrul de parteneriat pe care l-am creat acum patru luni merge în aceasta direcție: este un proces cu dublu sens bazat pe interese comune și o colaborare care a dat primele rezultate. Gestionarea cauzelor migrației, asigurarea unei protecții adecvate a migranților, reducerea numărului acelor nereglementări și îmbunătățirea cooperării în domeniul returnării și readmisiei, combaterea contrabandiștilor și a traficanților de ființe umane, sunt toate parte a cooperării pe care am început să o avem cu partenerii noștri", a declarat Federica Mogherini, Înalt reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

În Niger au fost aplicate măsuri de combatere a traficului cu migranți, a fost acordat sprijin pentru gestionarea cauzelor migrației neregulate. În Senegal s-a realizat o finanțare de proiecte ce creează locuri de muncă pentru tineri. Un alt exemplu îl constituie Mali unde s-a realizat o cooperare operațională aprofundată și misiuni de identificare aprobate, procedurile operaționale standard fiind în curs de finalizare.

În Nigeria s-au deschis negocieri pentru un acord de readmisie prevăzute în perioada imediat următoare, existând un sprijin pentru proiecte ce răspund anumitor provocări rezultate din gestionarea problemei migrației, în timp ce în Etiopia sunt proiecte cu finanțare europeană aprobate pentru gestionarea migrației.

Toate aceste măsuri survin în cadrul unui parteneriat, care este un demers european având ca scop adâncirea cooperării cu țările de origine, tranzit și destinație pentru migrație. În iunie 2016, Comisia a propus acest cadru ca parte a Agendei europene pentru migrație . Consiliul European a agreat acest cadru și a cerut aplicarea sa imediată într-un număr limitat de țări.

În septembrie, la Bratislava, a fost subliniată necesitatea ca acest proces să aibă ca rezultat reducerea fluxurilor de migranți ilegali și creșterea ratei de returnare precum și efectuarea unei evaluări a progreselor înainte de Consiliul European din decembrie, se arată în comunicatul CE.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor:Ana Maria Luca, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE