Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Reacție VIOLENTA a lui Calin Popescu Tariceanu, dupa decizia CCR despre neconstituționalitatea protocoalelor secrete: Statul de drept a fost calcat in picioare

Postat la: 16.01.2019 - 18:47 | Scris de: Ziua News

0

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că CCR ”a pus punctul pe i”, decizia referitoare la existența unui conflict între Parlament și MP privind protocoalele cu SRI fiind una firească.

”Decizia CCR eu o consider, aș spune, firească în contextul în care aprecierile generale pe care le-am văzut a unor oameni cu cunoștințe juridice evidențiau faptul că aceste protocoale au legiferat pe lângă lege, erau neconstituționale și ca atare pentru cei care aveau dubii, Curtea Constituțională cred că a pus definitiv punctul pe i, și anume existența și în egală măsură aplicarea acestor protocole a condus la grave prejudicii în actul de justiție și este unul din lucrurile care dovedeste încă o dată în plus existența a ceea ce eu am numit de multa vreme statul paralel, deep state, în Romania, care nu este din păcate o formulă metaforică și a constituit o realitate care este aș spune gravă. Această realitate gravă este dată de existența unei cangrene în sistemul de justiție în România, pe care prin reforma legilor justiției și a codurilor penale încercăm să o îndepărtăm”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

El a mai spus că lupta anticorupție a fost transformată în acțiunea de eliminare a persoanelor incomode.

”În aceste condiții devine din ce în ce mai clar statul de drept care a fost înțeles și de Băsescu și este înțeles și de Iohannis ca fiind de fapt lupta împotriva corupției și în realitate statul de drept este cu totul și cu totul altceva. A fost pur și simplu călcat în picioare, iar lupta împotriva corupției a fost instrumentul de eliminare a celor incomozi, fie din zona politică, din zona economică, fie din zona academică și din alte sectoare ale vieții sociale. Asta este realitatea crudă pe care a trăit-o până în prezent și mie mi se pare decizia Curții Constituționale salutară”, a mai spus liderul ALDE.

Citește și: RISE Project! Codrin Ștefănescu se pregăște să încaseze bani de statul-stat

El a mai spus că trebuie găsită o soluție și pentru persoanele condamnate definitiv pe baza unor probe obținute în urma protocoalelor cu SRI, dar că subiectul este unui ”de preocupare”

”Este un subiect de preocupare și pentru noi, liderii politici, dar și pentru juriști, cred pentru că în fond în situații similare sunt consecințe juridice diferite, adică așa cum am văzut o serie de persoane care au fost condamnate, mă refer aici la decizia anterioară a Curții Constituționale cu privire la completele ilegale de 5 judecatori. După cum ați văzut au fost persoane care au fost eliberate pentru că nu s-au comunicat sentințele și persoane care au avut să zicem ghinionul ca sentința să le fie comunicată și să rămână în continuare în închisoare și pentru a soluționa într-o situație normală de drept, cred că având aceleași premise nu poți să ajungi la comcluzii diferite sau la conseciințe diferite și prin urmare trebuie găsită o soluție”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: PSD: ‘Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare’

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, au declarat surse juridice pentru MEDIAFAX.

Curtea Constituțională a României anunță că parchetele și instanțele judecătorești sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019 .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE