Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Reactia Inspectiei Judiciare la scandalul flagrantului ratat care il viza pe Liviu Dragnea

Postat la: 22.03.2018 - 11:54 | Scris de: Ziua News

0

Inspecţia Judiciară reacţionează, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, la relatările lui Victor Ponta cu privire la un flagrant din 2013 care l-ar fi vizat pe Liviu Dragnea, dar care s-a limitat în cele din urmă la un secretar de stat.

Victor Ponta a relatat, în urmă cu o săptămână, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, că flagrantul DNA din februarie 2013 la secretarul de stat Valentin Preda îl viza de fapt pe Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării la acel moment. (Povestea integrală a flagrantului, AICI!) Potrivit lui Ponta, Dragnea a fost informat despre flagrant de o "persoană importantă" din SRI, iar operaţiunea a căzut. Imediat după acest moment, Ponta şi Dragnea ar fi mers la SRI pentru a discuta cu Maior şi Coldea.

„În acel dosar în care Vali Preda a luat şase ani şi ofiţerul de la DNA opt ani, documentele de la DNA erau pentru Liviu Dragnea. Trebuiau să îi facă flagrant în birou la MDRAP. Nu au fost de faţă când s-a anulat flagratul ca să spun aşa. Că a venit cu mine şi ne-am dus direct la K2. 'Băi, vreţi să îi faceţi flagrant lui Liviu?' Erau pentru el, logic, dosarele fotografiate de la TelDrum. Credeţi că bietul Vali Preda, care a dus nişte documente de la TelDrum, de la DNA, la Ministerul Dezvoltării, unde era ministru Dragnea, le-a dus pentru el?”, a spus Ponta.

STIRIPESURSE.RO a solicitat Inspecţiei Judiciare să precizeze dacă efectuează verificări cu privire la presupusa implicare a SRI şi a premierului într-o operaţiune DNA. "Ca urmare a solicitării dumneavoastră vă comunicăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare nu au fost identificate lucrări având ca obiect situaţia de fapt la care faceţi referire", a precizat Alin-Bogdan Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare. Principala explicaţie a acestei situaţii este aceea că, potrivit legii 317/2004, abaterile disciplinare ale magistraţilor se prescriu după doi ani.

Chestiunile relatate de Victor Ponta pot face şi obiectul unei cercetări penale. STIRIPESURSE.RO a solicitat DNA să precizeze dacă efectuează cercetări cu privire la faptele relatate, dar până la ora publicării acestui articol instituţia nu a răspuns. De altfel, fostul premier şi-a exprimat disponibilitatea pentru a da explicaţii în faţa procurorilor.

"Nu pot să vă spun acest lucru, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, aceasta este o chestiune care are semnificaţie juridică. Dacă mă cheamă cineva din instituţiile statului, voi spune", a răspuns Victor Ponta, solicitat fiind să explice ce înseamnă că s-a anulat flagrantul şi dacă s-a discutat cu cineva în legătură cu o acţiune în flagrant a DNA în cazul lui Liviu Dragnea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE