Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


RECORDURI: Cel mai scump vin alb

Postat la: 19.10.2016 - 08:25 | Scris de: Ziua News

0

Cel mai scump vin alb a fost tranzacționat, potrivit site-ului oficial al Guinness World Records, la 18 ianuarie 2011.

88a093c0-706a-4821-a726-51a63a5e2055

Sursa foto: Captură youtube.com

Este vorba despre singura sticlă din vinul alb Château d'Yquem, datând din anul 1811, care a fost vândută de către compania londoneză The Antique Wine Company, la suma de 75.000 de lire sterline. Sticla a fost cumpărată de către renumitul somelier francez Christian Vanneque, proprietar al restaurantului SIP Wine Bar din Bali, Indonezia.

Château d'Yquem este un vin alb, obținut în podgoriile Sauternes, din sudul regiunii viticole franceze Bordeaux. Pentru stabilirea prețului, însă, a fost nevoie de o evaluare foarte riguroasă. Astfel, la 29 ianuarie 2007, sticla a trecut printr-o inspecție serioasă, la Château d'Yquem, în Sauternes, aceasta fiind efectuată de specialiștii John Salvi și Sandrine Garbay, alături de directorul general al The Antique Wine Company, Stephen Williams. A fost eliberat un certificat, care atestă faptul că atât forma sticlei, cât și culoarea vinului sunt corespunzătoare vechimii acestuia, notează http://www.dailymail.co.uk/.

AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea, editor: Marina Bădulescu, editor online: Irina Giurgiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE