Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Relatiile diplomatice se amelioreaza. Israelul isi trimite dupa sase ani un ambasador la Ankara

Postat la: 01.12.2016 - 13:55 | Scris de: Ziua News

0

Primul ambasador al Israelului în Turcia din 2010 a sosit joi la Ankara, a anunţat un responsabil israelian, marcând normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări după mai mulţi ani de criză, relatează AFP, conform agerpres.

Eitan Naeh a sosit joi dimineaţa în capitala turcă, a anunţat un responsabil israelian sub rezerva anonimatului, fără a preciza când vor fi prezentate scrisorile de acreditare preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

content-image

Citeşte şi: Rusia intră în alertă de RĂZBOI. Măsurile luate în Crimeea sunt fără precedent

El a fost desemnat la mijlocul lunii noiembrie de către guvernul israelian nou ambasador în Turcia în cadrul unei reconcilieri între cele două ţări după şase ani de tensiuni.

Aceste decizii marchează încheierea a şase ani de tensiuni între Turcia şi Israel, care au atins punctul culminant în 31 mai 2010, atunci când un comando israelian a atacat o flotilă internaţională cu ajutoare umanitare pentru Fâşia Gaza.

Zece cetăţeni turci, între care unul avea şi cetăţenie americană, au fost ucişi în operaţiunea lansată în 2010 de forţele speciale israeliene împotriva navei 'Mavi Marmara', care fusese închiriată de o organizaţie umanitară turcă în încercarea de a sparge blocada impusă de Israel asupra Fâşiei Gaza.

Citeşte şi: Primarul din Los Angeles îi va proteja pe imigranţi în faţa lui Donald Trump

După şase ani de tensiuni în cursul cărora ambasadorii celor două ţări au fost rechemaţi, cele două părţi au acceptat în iunie să pună capăt diferendului în urma unor discuţii secrete ce au avut loc în terţe ţări.

În termenii acordului, Israelul a acceptat să acorde 20 de milioane de dolari compensaţii, să prezinte scuze pentru raid şi a permis ca ajutorul turc să ajungă la Gaza via portul israelian Ashdod.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE