Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate pentru Siria

Postat la: 30.11.2016 - 00:15 | Scris de: Ziua News

0

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite cu privire la situaţia din oraşul sirian Alep va avea loc marţi sau miercuri la New York, au anunţat ambasadorii Franţei şi Marii Britanii, citate de AFP. Ambasadorul francez Francois Delattre a precizat că Parisul a cerut convocarea reuniunii preşedinţiei senegaleze a Consiliului "azi sau mâine". "Cred că va avea loc azi sau, cel mai târziu mâine", a afirmat ;i ambasadorul britanic, Matthew Rycroft, care a spus că va susţine cererea Franţei.

Delattre a subliniat că peste 16.000 de civili au părăsit oraşul, conform datelor ONU, şi a spus că Franţa şi partenerii săi nu pot păstra tăcerea faţă de ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai îngrozitoare masacre de după cel deal Doilea Război Mondial. Rycroft a cerut regimului sirian şi Rusiei să înceteze bombardamentele şi să permită convoaielor umanitare să intre în oraş, conform Agerpres. El a afirmat că ONU are un plan de a trimite ajutoare locuitorilor Alepului de est şi a evacua răniţii şi că opoziţia acceptase acest plan. "îi cer, deci, Rusiei să facă în aşa fel ca regimul sirian să ăşi dea acordul."

În faţa catastrofei umanitare de la Alep, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a cerut marţi Consiliului de Securitate să se reunească de urgenţă pentru a examina situaţia din oraşul din nordul Siriei şi a găsi soluţii pentru ca ajutoarele umanitare să ajungă la populaţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE