Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SARBATORI RELIGIOASE - 22 aprilie

Postat la: 22.04.2017 - 03:25 | Scris de: Ziua News

0

c07ded90-074e-47b8-98d6-2209a6b0dfd0

În imagine: Grădina Ghetsimani, o mică gradină din Ierusalim, la poalele Dealului Măslinilor

Ortodoxe
Sf. Ier. Teodor Sicheotul, episcopul Anastasiopolei

Greco-catolice
Sf. cuv. m. Teodor

Romano-catolice
Ss. Soter și Caius, pp.; Leonida, m.

În ziua de 22 aprilie, în calendarul creștin ortodox se face pomenirea Sfântului Ierarh Teodor Scheotul

Sfântul Teodor era originar din Galatia, dintr-un sat cu numele Sicheon. A trăit în a doua jumătate a secolului al VI-lea și începutul celui următor.

Era nelipsit de la slujbele bisericești, locul său predilect de rugăciune fiind la o biserică închinată Sfântului Mucenic Gheorghe, aflată în muntele din apropierea cetății.

A îmbrăcat haina monahală când se afla în pelerinaj la Ierusalim și vizita mănăstirile din împrejurimi, deși cu felul vieții era de mult călugăr. Întors acasă s-a instalat din nou în apropierea bisericii Sfântului Gheorghe. A fost înzestrat cu darul vindecării minunate, al clarviziunii și al rugăciunii neîncetate. Strângându-se în jurul său tot mai mulți ucenici, Sfântul Teodor a construit o mănăstire închinată patronului său spiritual, Sfântul Mucenic Gheorghe.

După moartea episcopului Timotei al Anastasiopolei, a fost ales episcop al acestei cetății, demnitate din care s-a retras mai apoi. Și-a sfârșit viața în mănăstirea pe care a zidit-o, la o vârstă înaintată (sursa: vol. "Viețile Sfinților").

AGERPRES/(Documentare — Mariana Zbora-Ciurel, editor: Cerasela Bădiță)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE