Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Satu Mare: Decesul unui tanar in spital, anchetat de Poliție, Ministerul Sanatații și Colegiul Medicilor

Postat la: 30.11.2016 - 11:54 | Scris de: Ziua News

0

Decesul unui bărbat de 31 de ani pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare este anchetat de Poliție, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, apropiații acestuia reclamând că a fost externat inițial fără a i se face investigații serioase.

c884bda8-233d-4d86-a37c-840475ba0b96

Managerul SJU, Marcela Papici, a făcut, miercuri, o informare cu privire la documentele ce au fost solicitate de autorități pentru a stabili dacă au fost respectate procedurile.

"S-au pus la dispoziția Poliției, Direcția de investigații criminale, la solicitarea acesteia prin ordonanță, toate documentele medicale (fișa celor două internări și fișa de pe TI) declarațiile celor ce au venit în contact cu pacientul (medici, asistenți, asistent triaj și șef UPU—urmând, probabil, sa fie audiați), înregistrările video de pe toată perioada pe care pacientul a petrecut-o în UPU (inclusiv intrarea și ieșirea în UPU surprinse de camerele video de la intrare, pe trepte) precum și protocoalele medicale folosite de UPU. Aceștia vor primi și rezultatul autopsiei realizata de medic legist și pus la dispoziția procurorului de caz", a precizat Papici.

De asemenea, aceste documente au fost puse și la dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență, la solicitarea lui Raed Arafat, dar și comisiei interne și Consiliului de Etică al Spitalului.

Totodată, Colegiul Medicilor Satu Mare a anunțat că va efectua o anchetă în acest caz.

Un tânăr, de 31 de ani, a fost găsit inconștient lângă bicicleta sa, fiind transportat la UPU a Spitalului Județean Satu Mare. După trei ore, medicii l-au externat, însă peste câteva zile acesta a ajuns din nou la Urgențe din cauza unei căzături. Medicii au descoperit că avea un cheag de sânge pe creier, fiind internat la Terapie Intensivă, unde a și decedat. Apropiații tânărului susțin că dacă i s-ar fi făcut un computer tomograf după prima căzătură, s-ar fi descoperit hemoragia de pe creier și i-ar fi putut fi salvată viața.

AGERPRES/(AS — autor: Gheorghe Pietrar; editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE