Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Siria: Reuniune de urgența a Consiliului de Securitate cel tarziu miercuri (diplomați)

Postat la: 29.11.2016 - 23:55 | Scris de: Ziua News

0

Reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la situația din orașul sirian Alep va avea loc marți sau miercuri la New York, au anunțat ambasadorii Franței și Marii Britanii, citate de AFP.

2fa3efc9-6f35-45fc-a4d2-5b075b64c012

Ambasadorul francez Francois Delattre a precizat că Parisul a cerut convocarea reuniunii președinției senegaleze a Consiliului "azi sau mâine".

"Cred că va avea loc azi sau, cel mai târziu mâine", a afirmat ;i ambasadorul britanic, Matthew Rycroft, care a spus că va susține cererea Franței.

Delattre a subliniat că peste 16.000 de civili au părăsit orașul, conform datelor ONU, și a spus că Franța și partenerii săi nu pot păstra tăcerea față de ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai îngrozitoare masacre de după cel deal Doilea Război Mondial.

Rycroft a cerut regimului sirian și Rusiei să înceteze bombardamentele și să permită convoaielor umanitare să intre în oraș.

El a afirmat că ONU are un plan de a trimite ajutoare locuitorilor Alepului de est și a evacua răniții și că opoziția acceptase acest plan. "îi cer, deci, Rusiei să facă în așa fel ca regimul sirian să ăși dea acordul."

În fața catastrofei umanitare de la Alep, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a cerut marți Consiliului de Securitate să se reunească de urgență pentru a examina situația din orașul din nordul Siriei și a găsi soluții pentru ca ajutoarele umanitare să ajungă la populație.

AGERPRES/(AS — editor: Ana Maria Luca)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE