Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Slovacia a adoptat o lege care ingreuneaza demersul comunitații musulmane de a obține statut oficial pentru Islam

Postat la: 30.11.2016 - 20:55 | Scris de: Ziua News

0

Parlamentul de la Bratislava a votat miercuri un proiect de lege prin care practic Islamul ca religie nu mai poate primi statut oficial în Slovacia, transmite agenția Reuters.

f1f99318-7650-481d-9b43-c5a04d42d9a5

Conform actului normativ, un cult religios va trebui să aibă cel puțin 50.000 de aderenți — de la 20.000 în prezent — pentru a putea primi ajutoare de stat și pentru a avea instituții de învățământ proprii.

Prin urmare, pentru reprezentanții comunității musulmane din Slovacia va deveni și mai dificil să obțină un statut oficial pentru religia islamică în această țară. Comunitatea musulmană din Slovacia este oricum foarte redusă, având circa 5.000 de membri, conform Fundației Islamice, estimarea guvernului mergând și mai jos, la circa 2.000 de membri.

Legea adoptată miercuri cu o majoritate de două treimi, cu sprijinul și a unei părți a opoziției, a fost propusă de Partidul Național Slovac (SNS), membru al coaliției guvernamentale conduse de premierul Robert Fico.

Liderul acestei formațiuni, Andrej Danko, a anunțat că va cere de asemenea și interzicerea construcției de moschei și a portului vestimentației burka în public.

'Islamizarea începe cu un kebab și este deja în desfășurare la Bratislava. Să ne imaginăm cu ce ne-am putea confrunta în cinci sau zece ani (...) Trebuie să facem totul astfel încât nicio moschee să nu fie construită', a spus el.

Slovacia se numără printre statele est-europene care se opun cotelor obligatorii de refugiați impuse la nivelul Uniunii Europene, premierul Fico pronunțându-se în mod special împotriva primirii migranților musulmani.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE