Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Solia din Targoviște, absenta de la un moment simbolic desfașurat de 1 Decembrie la Sala Unirii din Alba Iulia

Postat la: 01.12.2016 - 12:55 | Scris de: Ziua News

0

Solia Târgoviștei a lipsit de 1 Decembrie de la un tradițional moment desfășurat la Sala Unirii din Alba Iulia de Ziua Națională a României, la evenimentul simbolic fiind prezentă doar solia Sucevei.

e0de4a79-24be-4c2b-88be-8bfc336fa457

"Sunt trist, pentru că nu suntem întregi. Lipsește solia din Târgoviște. Am înțeles că domnul primar are o mare problemă cu Alba Iulia și nu le-a dat voie oamenilor de acolo să vină aici. Păcat. Era un lucru întreg și deosebit", a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De mulți ani, un moment nelipsit din programul festivităților desfășurate de 1 Decembrie la Alba Iulia are loc în Sala Unirii, unde sunt primite soliile din cetățile de scaun Târgoviște și Suceava.

Anul acesta, la eveniment a fost prezentată și Garda Cetății de la Alba Iulia, cea mai nouă trupă de reenactment a Muzeului Național al Unirii, constituită în memoria celor care au asigurat protecția celor peste 100.000 de oameni prezenți la actul istoric de la 1 Decembrie 1918.

Aproape 2.000 de oameni au asistat anterior acestui moment la depunerea de coroane de flori la statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul. Au fost prezenți vicepremierul Costin Borc, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, consilierul pentru Cultură și Culte, Sergiu Nistor, Petre Guran, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, parlamentari, autorități județene și locale.

AGERPRES (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE