Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sondajul care arata CRIZA profunda din Spania

Postat la: 12.08.2017 - 22:15 | Scris de: Ziua News

0

Optzeci şi opt la sută dintre tinerii spanioli întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă, în majoritatea cazurilor din cauza lipsei de experienţă, potrivit unui sondaj realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului de site-ul de recrutare Trabajando.com şi Universia, informează sâmbătă EFE.

Citește și: Lovitură pe piaţa media: Un apropiat al şefului RCS-RDS cumpără o importantă televiziune generalistă

Citește și: Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI împotriva SUA: Anunţul înfricoşător făcut de comunişti


Potrivit sondajului, 42% dintre persoanele chestionate cred că pot oferi "creativitate şi inovaţie", precum şi o înaltă motivare (33%), bună dispoziţie (13%) şi cunoştinţe actualizate (8%), informează Agerpres

În privinţa relaţiei dintre prestigiul unei şcoli sau universităţi şi uşurinţa obţinerii unui loc de muncă, 50% dintre respondenţi au apreciat că "un liceu sau o universitate bune oferă oportunităţi de muncă mai mari", în timp ce 46% au declarat că instituţia de învăţământ influenţează "puţin sau deloc", iar 4% au spus că tinerii care provin din colegii bune "sunt mai buni la locul de muncă". 

Un alt sondaj realizat de Observatorul de Inovaţie în Muncă (OIE) al Adecco, companie de resurse umane din Elveţia, a relevat că opt din 10 tineri cu vârsta sub 25 de ani preferă să muncească în timpul vacanţelor de vară, în timp ce restul aleg să înveţe o limbă străină, să călătorească sau să se relaxeze. În fine, şase din 10 respondenţi au declarat că lucrează pe timpul verii pentru a căpăta experienţă şi pentru a câştiga bani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE