Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


STOP CADOURILOR ȘI ATENȚIILOR! Nu au ce cauta in școala! Romania buna incepe cu școala buna centrata pe elev, nu pe cadouri!

Postat la: 12.09.2017 - 15:15 | Scris de: Ziua News

0

La demarajul anului școlar nu pot accepta că învățătorul sau profesorul "trebuie" să primească un cadou. Este primul semnal al cultivării corupției și mediocrității, încă din școală. Nu m-am obișnuit cu frenezia unor părinți în goană după aceste cadouri, "stresați" dacă este potrivit sau nu "cadoul util" ales, dacă va fi apreciat sau nu. Repetitiv, cu fiecare ocazie de sărbătoare, problema "prioritară" revine.
Vina aparține părinților care oferă și profesorilor care acceptă astfel de atenții într-un sistem profund încremenit într-o cultură bazată pe orice altceva, dar NU pe cultivarea valorilor pe care le caut pentru copiii noștri: onestitate, profesionalism, curaj, integritate, discernământ, respect, încredere și patriotism. Într-o Românie în care datele oficiale ale INS ne aratā cā o gospodărie a cheltuit, în medie, 48 lei pentru educație și 1.088 lei pentru telefon, anul trecut.
De vineri vreau să scriu acest articol. Eram în magazin, unde căutam uniforma pentru clasa întâi, când o mamă (pe care nu o cunoșteam) se apropie de mine și mă întreabă "ce i-am cumpărat învățătoarei?". Cu răbdare am discutat cu dânsa și i-am împărtășit convingerile mele. Părea chiar convinsă la un moment dat, până ce presiunea obișnuinței cultivată asiduu anii anteriori a năruit eforturile mele. La întrebarea "de ce?" răspunsul a fost "ceilalți părinți o fac și nu pot risca să-mi las copilul neîndreptățit"...așadar, masa critică a schimbării în rândul părinților abia se formează...deși marea majoritate a lor e revoltată! Așteptările mele nu sunt prea mari, ci țin de suflet, de bun simț și de normalitate, de cadrul potrivit pentru dezvoltarea personală a copiilor noștri, de nevoile lor reale. 
Dragi părinți, România competitivă, România bună, începe cu școala bună! Școala bună e centrată pe elev și pe învățare, nu pe cadouri! 
Putem genera chiar acum această schimbare fundamentală: STOP CADOURILOR ȘI ATENȚIILOR! Nu au ce căuta în școală!
După care trecem la etapa următoare: ce ar trebui să învețe copiii noștri în școală și cum, ca să vină tinerii cu zâmbetul pe buze și să le fie utile competențele asimilate în viitor. Școala nu e un hotel unde ne parcăm copiii câteva ore și nu ne pasă ce se întâmplă cu ei! Implicați-vă, părinți responsabili! Ridicați-vă! Îndreptați-vă cocoașa! Salvați-vă copiii de practicile rele ale trecutului și prezentului!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE