Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SUA: California prelungește stare de urgența pentru epidemia de hepatita A

Postat la: 15.11.2017 - 19:55 | Scris de: Ziua News

0

Autoritățile din comitatul San Diego au hotărât să prelungească starea de urgență din cauza epidemiei de hepatită A, informează Xinhua.

9296481d-db6e-42e1-881b-0f4dd20a1b63

Autoritățile au cheltuit peste 5,5 milioane de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii bolii, inclusiv administrarea a peste 100.000 de doze de vaccin și acțiuni de informare a publicului, potrivit documentelor făcute publice marți.

Epidemia declanșată cu un an în urmă a provocat 546 de îmbolnăviri și 20 de decese.

Deși numărul îmbolnăvirilor a scăzut, doar două cazuri fiind confirmate în ultimele două săptămâni, autoritățile au decis să mențină starea de urgență pentru a putea continua vaccinarea și campania de prevenire și informare.

Comitatul și orașul San Diego au luat numeroase măsuri pentru a face față celei mai grave epidemii din ultimele decenii, inclusiv acțiuni de dezinfectare pe străzi, instalarea de aparate de spălat pe mâini și toalete în zonele unde se adună persoanele fără locuință.

Potrivit experților din domeniul sanitar, hepatita A poate fi prevenită prin vaccin.

Hepatita A se transmite prin consumul de alimente și apă contaminate, iar cea mai bună cale de a preveni infectarea cu virusul hepatitei A este vaccinarea.

Guvernatorul californian Jerry Brown a declarat pe 14 octombrie stare de urgență pentru epidemia de hepatita A care s-a răspândit din San Diego în restul statului din vestul Statelor Unite.

AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE