Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sute de oameni au infruntat frigul la deschiderea ediției din acest an a "Simfoniei lalelelor" de la Pitești

Postat la: 21.04.2017 - 14:24 | Scris de: Ziua News

0

Sute de oameni au înfruntat frigul, vineri, la deschiderea ediției din acest an a "Simfoniei lalelelor", tradiționala expoziție internațională dendro-floricolă de la Pitești.

15f8586a-38b6-4539-bbd3-fccad95ae4ab

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Simfonia lalelelor" a fost deschisă de o tradițională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii de la unități de învățământ din municipiul Pitești, dar și din alte localități ale județului Argeș.

Copiii, îmbrăcați în costume care sugerau primăvara și purtând flori în mâini, au defilat din Piața Primăriei până la Complexul Expozițional "Casa Cărții", unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de sute de piteșteni, a fost deschisă de trei care alegorice.

La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" au participat delegații ale orașelor înfrățite cu municipiul Pitești, reprezentanți diplomatici din mai multe țări, parlamentari de Argeș și oficialități locale.

În municipiul Pitești au fost plantate cu această ocazie aproximativ 150.000 de lalele, dar multe au fost afectate de temperaturile foarte scăzute din ultimele zile.

Sute de producători și comercianți de flori și plante ornamentale din țară și din străinătate participă în acest an la eveniment. Ei au amplasat standuri atât la expoziția de aranjamente florale găzduită de Complexul Expozițional "Casa Cărții", cât și în zona pietonală din centrul municipiului Pitești.

Programul manifestărilor din programul ediției cu numărul 40 a "Simfoniei lalelelor" mai include întrecerile sportive, spectacolele în aer liber și manifestări culturale. Ediția din acest an se va încheia duminică, 23 aprilie.

"Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziții dendro-floricole din România, a fost inițiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori și plante ornamentale din țară și străinătate. Manifestarea este organizată de Primăria Pitești, Administrația Domeniului Public și Centrul Cultural din municipiu.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE