Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tanar de Romania: Afacere cu adrenlina și aventura

Postat la: 19.06.2017 - 12:24 | Scris de: Ziua News

0

Spiritul de aventură le-a dat curajul să mizeze totul pe o carte. Alex și Adina Codreanu și-au deschis o afacere în România, o sală de escaladă, după ce ani de zile au lucrat peste hotare. Alex are acum 38 de ani și spune că mereu a avut în sânge fascinația pentru natură, iar la 18 ani a descoperit pasiunea pentru alpinism.

5eba5419-9d6c-4c96-9600-299b86bd3e7a

A încercat mai întâi facultatea de geografie, apoi geologie inginerească, iar până la urmă s-a transferat la geofizică. Deși în studenție a fost voluntar în cercetare, după absolvire a lucrat ca instructor de escaladă, a vândut credite bancare și și-a făcut o firmă de team building. Apoi a decis să urmeze cariera pentru care se formase și s-a angajat ca inginer seismic la o companie petrolieră. A lucrat pe vapoare în întreaga lume și erau puține momentele în care reușea să-și vadă familia.

Tânăr de România: Afacere cu adrenalină și aventură

După ce au trăit ?i experien?a vie?ii în străinătate, Alex ?i Adina Codreanu ?i-au deschis o afacere în România, o sală de escaladă. Au investit 150.000 de euro în educație și aventură pentru copii. AGERPRES VIDEO

Posted by AGERPRES VIDEO on Monday, June 19, 2017

Alex și-a a cunoscut soția, pe Adina, încă de când aveau 14 ani și erau amândoi voluntari la Cercetașii României. Adina a absolvit facultatea de Chimie, iar mai târziu a lucrat și ea în industria petrolieră, în Turcia, într-o zonă de conflict.

Criza petrolului i-a adus acasă. Adina s-a întors prima, mai ales că se născuse și Mălina, fetița lor. Apoi a venit și Alex, care obținuse plăți compensatorii avantajoase. Împreună s-au gândit să creeze o afacere născută din experiența lui în escaladă, și să le ofere copiilor educație prin aventură. Ei vor să îi învețe pe cei mici să fie independenți, curajoși și să iubească natura.

Pe lângă activitățile fizice, au adăugat ateliere de robotică, paleontologie, educație montană, orientare urbană și excursii tematice. Totul a presupus însă o investiție substanțială, de 150.000 de euro. Pe lângă economiile pe care le aveau, Alex și Adina au vândut un apartament și un teren pentru a susține businessul. La început nu știau nimic despre cum se gestionează o afacere, dar treptat au reușit să crească și au adus afacerea pe profit în al treilea an de la deschidere.

După ce a trăit și experiența vieții în străinătate, Adina este convinsă că a făcut cea mai bună alegere, pentru că aici are familia și nu se vede locuind în altă țară.

Când vine vorba de afaceri, Alex crede că pentru a fi antreprenor în România trebuie să fii nebun, să crezi în ceea ce faci și să nu abandonezi.

Un nou episod din Campania AGERPRES "Tânăr de România" poate fi vizionat pe pagina de Facebook, precum și pe canalul YouTube.

AGERPRES/(autor: Alberta Forgiarini, imagine: Dan Mihalcea, grafician: Ioana Matei, editor online: Irina Giurgiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE