Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tariceanu: O sa avem o reprezentare in viitoarea coaliție de guvernare; vom negocia impreuna cu PSD un program comun de guvernare

Postat la: 12.12.2016 - 23:25 | Scris de: Ziua News

0

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce va avea o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare, alături de PSD, iar cele două formațiuni politice vor negocia un program comun de guvernare.

948e3247-087c-42f0-b99a-961558d42db1

"Pentru noi, dincolo de bucuria confirmării ca partid parlamentar, suntem un partid înființat în urmă cu un an și patru luni, dorim consolidarea partidului. Sigur, o să avem și o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare. Ceea ce e cel mai important pentru mine și pentru colegii mei este încotro se îndreaptă România. Reușește România să se regăsească, reușește să revină la principiile de democrație care i-au consacrat schimbarea de politică după căderea regimului comunist, reușim să întărim instituțiile statului în favoarea cetățenilor", a spus Tăriceanu, luni, la România TV.

El a adăugat că noua coaliție de guvernare trebuie să facă statul să revină la normalitate, instituțiile să funcționeze normal, Parlamentul să își reia rolul de instituție centrală a democrației și a dezbaterii publice, ca element esențial al actului de guvernare, împreună cu Executivul.

Tăriceanu a menționat că PSD și ALDE vor elabora un program comun de guvernare.

"Orice Guvern trebuie să realizeze reformele importante în primii doi ani de la instalare. În următoarea perioadă vom negocia împreună cu PSD un program comun care se bazează pe proiectele noastre și pe cele ale PSD, ambele se regăsesc în programele noastre de guvernare", a mai spus copreședintele ALDE.

Acesta a explicat că PSD și ALDE nu trebuie să se grăbească cu finalizarea formulei guvernamentale.

"Avem o serie de prevederi foarte constrângătoare care impun o agendă strânsă, această agendă vine într-un sens contrar logicii pe care ar trebui să o avem. În acest moment e preferabil să stăm să negociem cu seriozitate, să ne luăm în final niște angajamente pe care știm că le putem duce la îndeplinire, să negociem o formulă guvernamentală care să dureze. Importantă este soliditatea pe care vrem să o dăm viitoarei guvernări, nu cât de repede putem să facem acest lucru. Avem o constrângere pe care o văd și eu, actualul Guvern nu a fost capabil să pregătească un buget pentru 2017, noi trebuie să hotărâm cât mai repede formula guvernamentală ca să putem veni în Parlament cu un proiect de buget. Nu înseamnă că inexistența unui buget aprobat pentru 2017 nu permite instituțiilor statului, ministerelor, să funcționeze", a arătat Tăriceanu.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Cristina Tatu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE